søndag 3. oktober 2010

Kan IKT brukes i alle fag?

Svaret er vel ganske simpelt- Ja, det kan det. Være seg Engelsk, Norsk, RLE, Samfunnsfag, Matte.. ja, til og med gymnastikk. Det handler ikke nødvendigvis å lære seg OM IKT, men å lære å BRUKE det i de diverse skolefagene. I følge kunnskapsløftet så skal IKT brukes i alle fag.

Datamaskin og internett er jo fryktelig IN for tiden, og nesten alle hushold har minst èn datamaskin, om ikke hver sin. De fleste skoleelever er derfor kjent med hvordan alt fungerer, og de interesserer seg for det. Da spesielt guttene kanskje. IKT er motiverende til en viss grad, men alt avhenger egentlig av personen. Sånn er det vel med alt - Noen interesserer seg for det, mens andre ikke. Alle liker forskjellige ting. Jeg tror nok også det er sånn at de fort mister interessen hvis de ikke utfordres på rett nivå. Samme her som med "vanlig" undervisning - Blir det for lett eller for vanskelig så er det ikke gøy lenger. Det finnes flere fordeler med å bruke IKT i ulike fag, bl.a. går alt arbeid mye fortere og mer effektivt. En annen viktig faktor, som jeg nevnte i forrige innlegg (?) er at IKT skaper variasjon i undervisningen, noe som jeg selv ser på som meget viktig. Det SKAL være variasjon i undervisningen, ellers blir det fryktelig kjedelig for elevene. Her finner man jo alt fra dataspill (lærerike vel og merke), bildebehandling, animering, videoredigering etc. I tillegg har internett alt du måtte ønske deg. En ulempe med IKT, som jeg selv har erfart, er at elevene på en måte gjemmer seg litt bort når de arbeider med bruk av en datamaskin. Altså, som lærer så har du ikke den samme kontrollen og oversikten som du ville ha hatt ved vanlige "skrive i boka oppgaver".

Her er noen fine internettsider som kan brukes i forbindelse med de ulike fagene:

http://www.matematikk.org

http://www.skolenettet.no

http://stairs.cappelendamm.no

http://www.skole.no

2 kommentarer:

  1. Tror IKT kan brukes for å variere undervisningen, noe som du sier er viktig for motivasjon. Likte at du har lagtr ved lenker til nyttige sider. Er fint vi kan utveksle ideer og fine nettsider:)

    SvarSlett
  2. Ja, det er utrolig hva man kan finne i IKT'ens verden, er bare så synd at de fleste lærerne ikke er bevisst på det selv.

    Fine nettsider det der ja :)

    SvarSlett